Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2758

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2762

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /wp-content/plugins/revslider/includes/output.class.php on line 3706
Sernik z Krówką Kosówką | OSM Kosów Lacki
+48 25 787-90-43 sekretariat@osmkosow.pl

Sernik z Krówką Kosówką

Składniki:

-Masło Ekstra z Kosowa Lackiego- 150 g
-ser Sorento mielony- 700 g
-ciastka owsiane- 200 g
-masa kajmakowa- 500 g
-budyń waniliowy
-cukier puder- 50 g
-jajka- 3 szt.
-płatki migdałowe
-Krówki

Sposób przygotowania:

Formę do pieczenia smarujmy masłem i wykładamy papierem do pieczenia. Ciastka owsiane należy pokruszyć i wymieszać z Masłem Ekstra- 90 g. Przygotowaną masą wykładamy spód formy do pieczenia oraz odstawiamy do lodówki (na ok. 20 minut).

50 g Masła Ekstra roztapiamy a następnie studzimy. Ostudzone masło, ser Sorento, 250 g masy kajmakowej, cukier puder, budyń waniliowy oraz 3 jajka wrzucamy do miski i miksujemy do połączenia się składników.

Przygotowaną masę wykładamy do formy i pieczemy 1,5 h w temperaturze ok. 150’. Upieczony sernik polewamy masą kajmakową, dekorujemy krówkami i płatkami migdałowymi.