SREBRO I BRĄZ
20 września 2022 roku odbyło się wręczenie nagród laureatom kolejnej edycji konkursu „Good Cheese” podczas Polskiego Kongresu Serowarskiego w Łochowie. Ocena produktów odbyła się pod patronatem Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni w Warszawie. Kucharze i szefowie kuchni oceniali walory smakowe a także wrażenie ogólne zgłoszonych serów.
W tegorocznym konkursie „Good Cheese” produkty Okręgowej Spółdzielni Mleczarskiej w Kosowie Lackim zdobyły dwa medale:
– srebrny medal przyznano za ser Magnal Old w kategorii „Ser twardy na deskę serów”,
– brązowy medal zdobył ser Jędrula z pomidorami, czosnkiem i bazylią w kategorii „Ser do sałatki”.
Wyróżnienia wręczył Prezes Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni, Pan Jarosław Uściński. Nagrodę odebrał Prezes Zarządu Andrzej Minarczuk wraz z przedstawicielami Działu Produkcji oraz Działu Handlu.
Jest to kolejny sukces OSM w Kosowie Lackim podczas corocznego konkursu „Good Cheese”.
Dziękujemy za wyróżnienie naszych produktów.