29 września w Mrągowie odbyła się uroczysta gala Polskiego Kongresu Serowarskiego podczas, którego zostały wręczone medale laureatom Konkursu Good Cheese.
Tegoroczna ocena serów miała miejsce 27 sierpnia. Najlepsi szefowie kuchni mieli możliwość porównania i poddania ocenie ponad 100 serów różnych gatunków. Po degustacji zostali wyłonieni zwycięzcy w kilku kategoriach.
Produkty Okręgowej Spółdzielni Mleczarskiej w Kosowie Lackim, również w tym roku zostały docenione. Medale zdobyły:
– w kategorii Ser twardy na deskę serów– srebrny medal zdobył Ser długodojrzewający z Kosowa Lackiego
– w kategorii Ser twarogowy świeży– brązowy medal zdobył Twaróg tłusty z Kosowa Lackiego
– w kategorii Ser do sałatki– brązowy medal zdobył ser Mozzarella tarty
Dziękujemy bardzo za wyróżnienie naszych produktów w tak prestiżowym konkursie.