+48 25 787-90-43 sekretariat@osmkosow.pl

 

23 października 2019, podczas Gali Polskiego Kongresu Serowarskiego ogłoszono wyniki Konkursu Mleczne Laury 2019 i konkursu Good Cheese.

Podczas konkursu  Good Cheese ocenie profesjonalistów poddane zostały sery producentów oferujących swoje produkty na polskim rynku. Sery oceniali profesjonaliści: kucharze i szefowie kuchni, a ocena odbywała się pod patronatem Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni w Warszawie. Głównymi kryteriami podczas corocznej oceny są smak i jakość produktu, co czyni konkurs prestiżowym wydarzeniem, a zdobycie medalu jest dla producenta dużym wyróżnieniem.

W tym roku zdobyliśmy dwa medale w kategoriach:

Ser do sałatki – złoty medal za Ser typu włoskiego Sorento

Ser twarogowy świeży – brązowy medal za Twaróg Półtłusty

Nagrody odebrał Prezes Zarządu OSM w Kosowie Lackim Andrzej Minarczuk.

 

Zachęcamy również do obejrzenia filmu z oceny produktów.

http://goodcontest.pl/film-z-przebiegu-oceny-sera-2019/