W połowie grudnia odbyło się kolejne szkolenie pracowników OSM. Tym razem swoją wiedzę poszerzała grupa pracowników działu Twarożkarni. Szkolenie prowadził Krzysztof Tomalik- technolog z duńskiej firmy Chrystian Hansen, który przybliżył zagadnienia związane z ulepszaniem produkcji twarogów przy zachowaniu tradycyjnej receptury. Wspomniane produkty wytwarzane w OSM Kosów, jako jedne z nielicznych dostępnych na polskim rynku, posiadają prestiżowy znak „Jakość i Tradycja”, który jest dowodem długoletniego doskonalenia metodologii, składu i jakości wyrobów.
Systematyczne uzupełnianie wiedzy jest bardzo istotne w zakładach produkcyjnych. Przynosi to wymierne korzyści przede wszystkim dla klienta, który ma możliwość kupienia doskonałego produktu, który będzie wyróżniał się smakiem i jakością spośród pozostałych, do czego OSM Kosów zawsze dąży.
Szkolenie zostało dofinansowane ze środków Krajowego Funduszu Szkoleniowego uzyskanych za pośrednictwem Powiatowego Urzędu Pracy w Sokołowie Podlaskim.