23 października 2019, podczas Gali Polskiego Kongresu Serowarskiego ogłoszono wyniki Konkursu Mleczne Laury 2019 i konkursu Good Cheese.
Podczas konkursu Good Cheese ocenie profesjonalistów poddane zostały sery producentów oferujących swoje produkty na polskim rynku. Sery oceniali profesjonaliści: kucharze i szefowie kuchni, a ocena odbywała się pod patronatem Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni w Warszawie. Głównymi kryteriami podczas corocznej oceny są smak i jakość produktu, co czyni konkurs prestiżowym wydarzeniem, a zdobycie medalu jest dla producenta dużym wyróżnieniem.
W tym roku zdobyliśmy dwa medale w kategoriach:
Ser do sałatki – złoty medal za Ser typu włoskiego Sorento
Ser twarogowy świeży – brązowy medal za Twaróg Półtłusty
Nagrody odebrał Prezes Zarządu OSM w Kosowie Lackim Andrzej Minarczuk.
Zachęcamy również do obejrzenia filmu z oceny produktów.