Certyfikaty

Dla umocnienia pozycji Spółdzielni pośród konkurencyjnych firm tego samego segmentu produkcji oraz podnoszenia skuteczności i efektywności zarządzania, został wdrożony i certyfikowany w 2006
roku Zintegrowany System Zarządzania Jakością i Bezpieczeństwem Żywności wg międzynarodowego standardu normy ISO 9001:2000 i systemu HACCP wg Codex Alimentarius.
Spółdzielnia spełnia najwyższe standardy przewidziane przez normy opracowane dla producentów żywności – w tym British Retail Consortium (BRC) – standard zapewnienia bezpieczeństwa żywności w procesie produkcji dla angielskich sieci handlowych i honorowany przez inne sieci handlowe (corocznie recertyfikowany przez DQS GmbH).

Spółdzielnia polożona jest w przepięknym krajobrazowo i czystym ekologicznie Regionie Nadbużańskiego Parku Krajobrazowego. Od 1998
roku posiada prawo do używania znaku „Zielone Płuca Polski”.